Category : MISTERE

by Super Admin - 2 weeks ago

Kush janë sajkeanët?

Sajkeanët duken sikurse ne, me përjashtim të faktit se ata, sikur që tregon edhe emri, e kanë shumë më të theksuar aspektin psikik (telepatik).  Meqë ata duken thuajse në tërësi sikurse ne, mënyra e vetme që të dallohen është me anë të telepatisë, n...

by Super Admin - 2 weeks ago

Dhjetë misteret e mëdha të mendjes

1 – Ndërgjegjja Kur zgjohemi në mëngjes e dimë që dielli ngjitet, dëgjoni zogjtë që cicërijnë, dhe ndjeni flladin e freskët të mëngjesit. Me fjalë të tjera je i ndërgjegjshëm. Kjo temë ka qenë e pllakosur në komunitetin shkencor që nga lashtësia. Aj...

by Super Admin - 2 weeks ago

Çka gjendet në anën tjetër të Hënës

 Natyrisht, thashethemet nuk janë të njëjta me realitetin, prandaj shtrohet pyetja, a ka ndonjë dëshmi për t’i konfirmuar ato? Ana e errët e Hënës Kur ta shikojmë Hënën, ne e shohim vetëm njërën gjysmë të saj, meqë ajo, duke u sjellë rreth Tokës,...

by Super Admin - 2 weeks ago

Brenda në mendjen e një hajduti

“Si fillim kap televizorin prej plazme, për ta mbështetur në tokë pak më vonë. Koha vrapon me shpejtësi, vrapoj sipër, pastaj zbres, ngjitem sërish. Marr një kompjuter, një telefon, por në nxitim e sipër kam humbur plaçkën më të madhe. Claire, bashkë...

by Super Admin - 2 weeks ago

Gjendet një mumie me fytyrë të paprekur (Foto)

Fytyra dhe tiparet e saj ishin shumë të qarta kur u nxor nga varri i saj prej shkencëtarëve. Besohet se ka vdekur në moshën 35 vjeçe dhe ishte e vetmja grua e varrosur në mesin e shumë burrave.  Detajet mbi mbetjet e saj të mumifikuara aksidenta...

by Super Admin - 2 weeks ago

Retë marrin formën e krijesës mitike (Foto)

Retë kishin marrë formën e çuditshme, që ngjante me dragoin mitik, që ka krahë dhe nxjerr zjarr nga goja, transmeton Telegrafi.Reja në formë dragoi “Në fotografi nuk po duket edhe aq mirë, kishte pamje edhe më të kthjellët. Mund t’ia shihja sytë d...

by Super Admin - 2 weeks ago

NASA do ta mbrojë Tokën nga çdo rrezik prej universit

Kërcënimi i radhës, një asteroid i vogël që pritet të fluturojë afër Tokës në tetor, po pritet me padurim nga NASA të cilët e kanë mundësinë e artë për të testuar një nga sistemet më të rëndësishme në botë, i cili do të jetë very important nëse një a...

by Super Admin - 2 weeks ago

A janë vrimat e zeza 'dyer' në hapësirë?

Vazhdon të jetë e paqartë se çka do të mund të ndodhte me dikë që futet në një vrimë të zezë, megjithatë shkencëtarët nga Universiteti i Valencias në Spanjë kanë nxjerrë një teori që pretendon se vrimat e zeza, mund të jenë dyer, të cilat çojnë në nj...

by Super Admin - 2 weeks ago

Shkencëtarëve u lejohet ringjallja e të vdekurve?!

Eksperimentet do të përfshijnë disa teknika, duke përfshirë edhe tretmanët me laser dhe me qeliza amë. Në fazën e parë të testimit eksperimentet do të bëhen në 20 subjekte, në mënyrë që të shihet se a ka ndonjë shenjë të rigjenerimit, apo kthimit t...

by Super Admin - 2 weeks ago

A ekzistojnë kushtet për jetë nën sipërfaqen e Marsit?

Tash e disa vjet hulumtimet janë përqendruar në atë që njihet si Planeti i Kuq – Marsi – ku, një sërë robotësh, me misione të ndryshme, po u hapin rrugë përgatitjeve për një mision ku edhe njerëzit do të shkonin në sipërfaqen e Marsit, transmeton gaz...