Anëtari i Kryesisë së AAK’së i kërkon Shpend Ahmetit rrënimin e kishës në oborr të UP’së

LAJME

LAJME / LAJME 60 Views 0

Ai ka shkruar se janë disa fakte që mbështesin idenë e tij për rrënimin e kishës e ndërtuar në kohën e luftës.

“Mbeshtetur ne kete i takon Shpend Ahmetit qe te nxjerre vendim dhe te urdheron organet kompetente per te rrenuar nje objekt te tille kolonizues. Komuna e Prishtines nuk ka cka pretë”, ka shkruar Kelmendi.

Postimi i plotë i Muhamet Kelmendit:

Objekti cionist serb ne oborrin e U "HP" ne

Prishtine duhet rrenuar

E ashtuquajtura kisha serbe ne oborrin e Universitetit Hasan Prishtina ne Prishtine kerkohet me vendim te organeve kompetente qe komuna e Prishtines te rrenoje kete objekt kolonizues dhe tipik cionist te ndertuar nga okupatori serbomadh.

Ai eshte objekt i palejueshem:

1. Pse eshte ndertuar mbi bazen gjenicidiane te shtetit serb per te serbizuar Kosoven dardane;

2. Eshte ndertuar ne ne vend qe eshte pasuri e patundshme e Univesitetit Hasan Prishtina dhe

three. Ne vend te tille nuk ka fare qytetare me fe te besimit ortodoks.

Mbeshtetur ne kete i takon Shpend Ahmetit qe te nxjerre vendim dhe te urdheron organet kompetente per te rrenuar nje objekt te tille kolonizues.

Komuna e Prishtines nuk ka cka prete.

Objekti eshte kolonial, cionist dhe si i tille duhet rrenuar.

I takon tere qytetareve te angazhohen per rrenimun e saj.

MK

Comments